GÜNDEM Haber Girişi : 14 Mayıs 2012 16:02

Düşünce-der, Mustazaf-der'in kapatılmasını kınadı

Düşünce-der, Mustazaf-der'in kapatılmasını kınadı
Nusaybin Düşünce-der, Mustazaf-der'in kapatılmasını kınayan bir açıklama yaptı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Nusaybin Düşünce-der, Mustazaf-der'in kapatılmasını kınayan bir açıklama yaptı.
Düşünce-der tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;
"Sivil  toplum  kuruluşları  toplumda mazlumların, kimsesizlerin, fakir ve  muhtaçların sesi, eli ve ayakları konumundadırlar. Bu  amaç doğrultusunda;  gerek bölgemiz insanına ve gerektiğinde  ülkenin her bölgesine yardım götüren,  işitilmeyenlerin sesi,  görülmeyenlerin toplumdaki yüzü konumunda olan Diyarbakır  merkezli Mustazaflarla  Dayanışma derneği (Mustazaf-der) somut herhangi  suç unsuru olmadan, sudan bahanelerle kapatılmıştır.
    Ayrıca başörtüsü ile okuluna devam etmek isteyen, fakat okul  idaresi tarafından okula alınmayan Gaziantep Şehitkâmil  İMKB ilköğretim okulu öğrencisi  Şüheda Çevik in, annesi Güllü Çevik’ e kızının eğitim hakkını araması nedeniyle  2 yıl 10 ay hapis cezası verilmiştir. Kız çocukların okuması için kampanyalar başlatan   her ortamda  özgürlüklerden, çok  seslilikten, şiddete başvurulmadığı sürece, tüm fikirlerin serbestçe ifade edildiği bir ülkede yaşadığımızı ve daha özgürlükçü bir anayasanın hazırlandığını ifade eden hükümet yetkililerinin, bu kararlar karşısındaki tutumlarını merak ediyoruz.
   Yasalarla kurulan amaç ve  faaliyet alanları belli olan sivil derneklerin kapatılmasını  ayrıca anayasa ile teminat altına alınan eğitim hakkını engelleyen  bu hukuka aykırı darbeci ve baskıcı zihniyeti çağrıştıran kararları kınıyoruz.
     Başta Mustazaf- der camiası olmak üzere mağdur   Çevik ailesine  geçmiş olsun  diyoruz mağduriyetlerini paylaşıyoruz.
     Halkımıza ve kamuoyuna duyurulur."