GÜNDEM Haber Girişi : 27 Aralık 2012 13:14

Doğuş Bayramı Nusaybin'de kutlandı

Doğuş Bayramı Nusaybin'de kutlandı
Hz. İsanın doğum günü olarak kabul edilen 'Doğuş Bayramı' Nusaybine bağlı Üçköy Kilisesinde düzenlenen ayinle kutlandı.
Nusaybinim.com - Nusaybin Kaymakamlığı
Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen 'Doğuş Bayramı' Nusaybin’e bağlı Üçköy Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.
Ayinden sonra İlçemize bağlı Üçköy, Taşköy,Üçyol, Dibek Köyü ile çevre köylerin katılımıyla gerçekleşen Doğuş Bayramı kutlamalarına, Kaymakam Murat Girgin, Emniyet Müdürü Osman Can, Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, bazı STK temsilcileri, muhtarlar ve Süryani Cemaati üyeleri katıldı.
Doğuş Bayramı vesilesiyle düzenlenen kutlama töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Girgin, farklı din, inanç ve kültürlerin tarih boyunca bu coğrafyada bir arada yaşadığını söyledi.
Türkiye'de hangi dine ve inanca mensup olursa olsun tüm vatandaşların ırk, din ve dil ayrımı yapılmaksızın; saygı, sevgi ve eşitlik duyguları temelinde kardeşçe yaşadığını kaydeden Girgin; "Tarih boyunca farklı dinlere ev sahipliği yapmış olan Ülkemizde her zaman geçerli olan ve Doğuş Bayramının ruhunu yansıtan bu ortak değerlerimiz, vatandaşlarımızın milli birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmektedir. Farklı kültürlere saygıyı esas alan, farklılıkları bir zenginlik olarak algılayan köklü bir geleneğin mensuplarıyız. Bu gelenek doğrultusunda, farklı inanç ve kültürlere saygıyı daima koruyarak, barış içinde bir arada yaşayarak, bu coğrafyada beraberce güzel bir gelecek inşa etmeliyiz. Bu düşüncelerle, ülkemizdekiler başta olmak üzere, çeşitli gruplara ve kiliselere mensup tüm Hristiyanlara, kendi gelenekleri doğrultusunda kutlayacakları Doğuş Bayramı vesilesiyle, huzur, barış ve esenlikler diliyorum" şeklinde konuştu.
Hz. İsa’nın doğum günü olan Doğuş Bayramı kutlama töreni okunan dualarla sona erdi.