GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2012 11:08

Din-Bir-sen Anneler Günü'nü kutladı

Din-Bir-sen Anneler Günü'nü kutladı
Din Bir Sen, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
  Din Bir Sen, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Din Bir Sen'in mesajı şöyle;
"ANNELER BAŞ TACIDIR
1908 yılından beri dünya çapında farklı tarihlerde kutlana gelen Anneler Günü, ülkemizde mayıs ayının İkinci Pazar günü kutlanmaktadır. Bu vesileyle, bizler de DİN-BİR-SEN olarak, annelerimizin sadece bir gün değil, daima hatırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu günü fırsat bilerek annelerin ne kadar önemli olduğunu az da olsa vurgulanması kayda değerdir.

        Annelik denince karşılıksız bir sevgiye dayanan, hiçbir şeyle mukayese edilmeyecek kadar kutsal bir görevi üstlenmiş fedakarlık abidesi.
          Ailenin temeli olan anneler,  eksilmeyen bir sevginin, sonsuz bir sabrın, fedakarlığın, iyiliğin, şefkatin ve merhametin timsalidirler.
         Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten annelerimizin kıymetini bilmeli, onları sadece belirli günlerde değil, her an hatırlamalı ve rızayı ilahiye ulaşmak için Anneler baş tacı edilmelidir.

K. Kerim de Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır:

” Biz insana anne ve babasına iyi davranmasını emrettik ” (Lokman suresi , 14)
“Rabbin, Ondan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: “Öf” bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle.”(İsra Suresi,23)
     De ki: “Geliniz size Rabbinizin haram ettiği şeyi ben okuyayım: O’na hiç bir şeyi ortak/denk tutmayın, anaya babaya iyilik edin…’’ (Enam 151)
      Biz insana, anne ve babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu (karnında) zahmetle taşıdı ve onu zahmetle doğurdu…’’(Ahkaf 15)

    Peygamber Efendimiz  (s.a.v) şöyle buyurmuşlardır:

‘’En faziletli amel vaktinde kılınan namazdan sonra anne ve babaya iyiliktir ’’ (Müslim)

‘’Rabbin rızası anne ve babanın rızasında gazabı da anne ve babanın gazabındadır ’’ (Buhari)

Ebu Hureyre (r.a) anlatıyor: Bir adam gelerek: “Ey Allah’ın Resulü! İyi davranıp hoş sohbette bulunmama en çok kim hak sahibidir?” diye sordu. Hz. Peygamber (s.a.v): “Annen!” diye cevap verdi. Adam: “Sonra kim?” dedi, Resûlullah (s.a.v) “Annen!” diye cevap verdi. Adam tekrar: “Sonra kim?” dedi Resûlullah (s.a.v) yine: “Annen!” diye cevap verdi. Adam tekrar sordu: “Sonra kim?” Resûlullah (s.a.v) dördüncü defasın da : “Baban!” diye cevapladı.”  (Buhari, Edeb 2  Müslim, Birr 1)

‘’Cennet Anaların ayakları altındadır.’’ (Nesai, Cihad, 6)

DİN-BİR-SEN olarak Allah ve Resulünün gösterdiği yolda annelerimizin kıymetinin bir güne sığdırılmayacak kadar önemli olduğunun farkındayız.  O zaman bu günü fırsat bilip bir daha iyice  düşünelim. Bizler annelerimize olan sevgimizi bir güne sıkıştırmayalım. Hayatımız boyunca anne sevgisini mutlaka göstermeli ve annelerimize hissettirmeliyiz. Böyle özel olarak ayrılan günlerin annelerinin kıymetini bilmeyenlerin uyanışına vesile olmasını diliyoruz.