MARDİN Haber Girişi : 07 Temmuz 2019 15:01

Dicle EDAŞ vatandaşa karşı açtığı davayı kaybetti

Dicle EDAŞ vatandaşa karşı açtığı davayı kaybetti
Dicle EDAŞ, kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla kendisine verilen cezayı ödemediği için vatandaşa açtığı davayı kaybetti.

KIZILTEPE - Dicle EDAŞ, kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla kendisine verilen cezayı ödemediği için vatandaşa açtığı davayı kaybetti.

 

Mahkeme, cezanın ödenmemesi ve vatandaşın beraatına karar verdi.

 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Abdurrahman Kurt'un, 2014 yılında Dicle EDAŞ'ın başka bir evin sayacını kendi evine bağlamasıyla sorunlar yaşamaya başladı. Durumu kuruma bildirdiğinde ise kendisine "Git elektrikçi tut düzelt. " dediklerini ileri sürdü. Şirketin daha sonra kendisine bin 800 TL ceza kestiğini cezayı ödemediği için kendisini mahkemeye verdiğini belirten Kurt, 5 yıl süren mahkeme sürecinin ardından mahkeme heyetinin kendisini haklı bularak Dicle EDAŞ’ın açtığı davayı haksız bulduğunu kaydetti.

 

Abdurrahman Kurt, 2014 yılında DEDAŞ'ın başka bir evin sayacını kendi evine bağladığını, İLKHA’nın o tarihte ‘DEDAŞ’ın bozduğunu kim düzeltecek’ haberinin ardından ekiplerin gelerek sayacı düzelttiğini belirtip, kurumun daha sonra mühür bozulduğunu ileri sürerek kendisine geriye dönük bin 800 TL ceza kestiğini söyledi. Kurt, verilen cezanın haksız olduğu gerekçesiyle ödemediği için Dicle EDAŞ’ın kendisini mahkemeye verdiğini, 5 yıl süren mahkemenin ardından mahkeme heyetinin kendisini haklı görerek beraatına karar verdiğini ve faiziyle birlikte yaklaşık 4 bin TL olan parayı ödemekten kurtulduğunu söyledi.

 

Kendisi gibi mağdurlara seslenen Kurt, haklarını savunmaları tavsiyesinde bulunarak, "Kimse demesin Dicle EDAŞ’a açılan davalar kazanılmıyor. Haklıysanız, muhakkak hak yerini bulacaktır." dedi. / ilkha