POLİTİKA Haber Girişi : 07 Mart 2019 19:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin mitingine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin mitingine katıldı
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin İl Başkanlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin mitingine katıldı

Mehmet Arif Altunkaynak / Nusaybinim.com

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin İl Başkanlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.
Cumhurbaşkanı Edoğan öncesi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ile AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman bir konuşma yaptı.
Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan alana geldi. Alandakileri selamlayan Erdoğan konuşmasına, Mardinlileri selamlayarak başladı.
AK Parti iktidarında, Mardin'e yapılan yatırımlara değinen Erdoğan şöyle konuştu:
"Eğitimde 3 bin 863 yeni derslik inşa ettik. Bugün yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim aldığı Artuklu Üniversitesini biz kurduk. Üniversitemiz, Yaşayan Diller Enstitümüzle Kürt Dili ve Edebiyatı, Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümleriyle medeniyetimizin birikimlerini genç nesillerimize aktarıyor. Yüksek öğrenim öğrencileri için 2 bin 566 kişilik yurt binaları açtık. Mardin'e gençlik merkezi, spor salonu, kapalı yüzme havuzu, Derik'e spor salonu, Kızıltepe'ye, Mazıdağı'na, Midyat'a gençlik merkezleri kazandırdık. Yeşilli'ye, Dargeçit'e, Nusaybin'e gençlik merkezleri, Mardin merkeze de atletizm stadyumu yapmak için çalışmalarımızı başlattık.Sağlık alanında merkezde yaptığımız 300 ve 150 yataklı 2 devlet hastanesi, Kızıltepe'ye yaptığımız 200 yataklı devlet hastanesi ve 150'şer yataklı Midyat ve Nusaybin Devlet Hastaneleri de yer alıyor.
İmar barışıyla Mardin'de 39 bin vatandaşımızın sıkıntısını çözdük, toplam 53 tarihi eserin restorasyonunu gerçekleştirdik. Kızıltepe'deki Ulu Cami, Artuklu'daki Emineddin Cami ve Molla Halil Cami, Nusaybin'deki Selman-i Pak Türbesi ve Cami'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ulaşımda 29 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 235 kilometre ilaveyle 264 kilometreye çıkarttık. Bu terörle olmuyor, teröristlerin destek vermiş olduğu HDP ile olmuyor."

-"MİDYAT - NUSAYBİN YOLUNU BU YIL TAMAMLIYORUZ"
Belediyelerdeki görevlendirmelerden sonra Mardin'in çehresinin değiştiğini vurgulayan Erdoğan: "Bu sizin hakkınızdı ama terör örgütünün desteklemiş olduğu HDP'li belediyeler çukur kazdılar çukur, iş makinalarıyla kanal açtılar kanal. Niçin? Benim vatandaşıma hayatını zehir ettiler. Vatandaşımın yaşam hakkını elinden aldılar." dedi.
Erdoğan şöyle konuştu:
"Bölücü terör örgütünün enkaza çevirdiği alanları tekrar ayağa kaldırdık. İl genelinde 28 adet köprü, kavşak ve üst geçit inşa ettik. Midyat-Nusaybin yolunu, Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolunu, Kızıltepe köprülü kavşağını ve Mazıdağı şehir geçişini bu yıl tamamlıyoruz. Mardin-Yeşilli-Ömerli-Midyat yolunu ve bağlantı yollarını ise birkaç yıla kadar tamamlıyoruz. Gaziantep-Karkamış-Nusaybin demiryolunu ve Şenyurt-Mardin arasını komple yeniledik. Yapımı süren Karaman-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projemiz Şanlıurfa'dan sonra Mardin'e oradan Habur'a kadar uzanacak. Ayrıca bu hattı Diyarbakır ile de bağlayacağız. Güney Hızlı Tren Yolu olarak hayata geçireceğimiz bu projemizle Mardin'i Ankara ve İstanbul ile buluşturmuş olacağız."

-"2040 YILINA KADAR İÇME VE KULLANMA SUYU İHTİYACINI KARŞILADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin ve ilçelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Beyazsu kaynağından aldığımız suyu, Mardin şehir merkezine, Kızıltepe, Ömerli, Yeşilli, Nusaybin ilçelerine ve civar köylere ileterek, buraların 2040 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşıladık. Ayrıca Dargeçit'in içme suyu ihtiyacını karşılamak için Germiyo kaynağının suyunu isale hattıyla ilçemize ilettik. Midyat ve 6 köyün içme suyu ihtiyacını da Beyazsu kaynağında inşası süren isale hattıyla karşılayacağız." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İşte bütün anahtar burada. Bölünmek yok ve bunu başaracağız. 31 Mart akşamı buradan müjdeyi bekliyoruz. Müjde vermeye hazır mıyız?" sözleriyle bitirdi.