YAZILAR Haber Girişi : 14 Ağustos 2016 09:20

Ciziri: Nusaybinliler dayanışma ve sorumlu hareket etmeyi bekliyor

Ciziri: Nusaybinliler dayanışma ve sorumlu hareket etmeyi bekliyor
Şehirdeki iş yerlerin hala büyük bir bölümünün açılamadığını, elektrik ve su anlamında sorunlar olduğunu aktaran Ciziri, hala sadaka mantığı ve ciddiyetsiz tavırlarla olayı örtmek isteyenler olduğunu kaydetti.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Nusaybin Kültür ve Çevre Platformu Sözcüsü Yazar ve Gazeteci Şerefxan Ciziri, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin’in biran önce toparlanması için tüm kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Şehirdeki iş yerlerin hala büyük bir bölümünün açılamadığını, elektrik ve su anlamında sorunlar olduğunu aktaran Ciziri, hala sadaka mantığı ve ciddiyetsiz tavırlarla olayı örtmek isteyenler olduğunu kaydetti.
Ciziri şöyle konuştu:
“Nusaybin’de halkın başına gelen felaketi hala anlamak istemeyenler var aramızda. Bu olayları basite alanlar var. Hala basit önlemlerle, sadaka mantığıyla, ciddiyetsiz tavırlarla yapılan tahribatı örtmek isteyen insanlar var. Konunun ne sosyal, ne psikolojik, ne ekolojik, ne kültürel ne de ekonomik çöküntüyü anlamak istemiyorlar. Toplumsal gerçekleri görmek istemiyorlar. Hala eski mantıkla olaylara yaklaşıyorlar ve geçici çözümler peşinde koşuyorlar. Ama Nusaybin’e gerçekten derli toplu bir kalkınma planı gereklidir”

-“EKOLOJİK BİR FELAKETLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
“Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanı Nusaybin halkı için neler yaptı? Varsa bir şey somut ve tam olarak bunu lütfen anlatın. Hem Mardin de hem Nusaybin’de neler yaptınız? Nusaybin ziyareti sırasında su sayaçlarının ve eski su borçların silinmesinde söz ediyor Sayın Türk. Sizin katkınız bu mu olacak? Halkın beklentisi tüm yıl boyunca suyun ücretsiz olmasıdır. Bunu daha önce dile getirdik. Sayaçların değiştirilmesi bu gerçeği değiştirmez. Nusaybin’de ekolojik bir felaketle karşı karşıyayız. Nusaybin’in her tarafının bolca sulanması gerekiyor. Nusaybin Halkı Belediyeden daha ciddi, daha planlı ve programlı katkılar bekliyor.”

-“ELEKTRİK ŞİRKETİ HALKIN KULLANMADIĞI ELEKTRİĞE FATURA KESİYOR”
“Yine elektrik sorunuyla ilgili fırsatçı yaklaşımlar insanlarımızı üzüyor. Elektrik Şirketi halkın kullanmadığı elektriğe fatura bile kesiyor. Biz burada devlet yetkililerinden daha tutarlı olmasını talep ediyoruz. Devlete maliyeti çok fazla olmayan bu yılın elektrik giderlerini kendisi karşılamalıdır. Bunu sadece bu yıl içinde uygulaması yapılmalı. Elektrik şirketi de bu dönemi altyapı yatırımlarıyla kapatabilir ve kendi olanakların daha verimli kullanabilir.”

-“SORUNLARI KISA SÜREDE ÇÖZMEK İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMEK GEREKİR”
“Bizler Nusaybin Halkını bu konularda aktif ve ısrarlı olmasını ve kendi iç dayanışmasını hemen oluşturmasına çağırıyoruz. Bizim acil olarak herkesi içine alan Bir Nusaybin Dayanışma Platformuna ihtiyacımız vardır. Birlikte çalışmak esas olmalıdır.
Bölük pürçük yapılan çalışmalar Nusaybin halkı için fazla derin ve kalıcı etkiler yapmaz. Bizler Nusaybinliler olarak birlikte çalıştığımız zaman taleplerimiz daha fazla ses getirebilir ve daha verimli sonuçlar da elde edebiliriz.”