MARDİN Haber Girişi : 12 Mayıs 2012 14:28

CHP Heyeti Mardin'de

CHP Heyeti Mardin'de
CHPli kadınlar Kemal Kılıçdaroğlunun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Anneler günü için Mardin'de
CHP’li kadınlar Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile birlikte, anneler gününü Mardin ve Şırnaklı annelerle birlikte kutlayacak.

Şırnak’ın Uludere İlçesinde yaşanan Roboski Katliamında hayatını kaybeden çocukların anneleri ile görüşecek olan CHP’li kadınlar, Mardin’e Anadolu Jet’e ait tarifeli uçakla geldiler. Havaalanında CHP eski Milletvekili Mardin İl Başkanı Dr.Mahmut Duyan, Merkez ilçe Başkanı Hıdır İnal, il yöneticisi Mehmet Çiftsüren ve CHP’li kadınlar tarafından çiçeklerle karşılandılar.

TAZİYE EVİNDE MIRRA İKRAMI
Havaalanının VİP salonunda yağmurun dinmesini bir süre bekleyen CHP heyeti daha sonra bir süre önce yol çalışması kapsamında hayatını kaybeden lise 2.sınıf öğrencisi Yusuf Kurtay’ın  işitme engelli annesi Şemse Kurtay’ı Yukarı Azıklı Köyünde ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Anne Şemse Kurtay ile CHP Genel Merkezinden gelen iuzmanlar eşliğinde işitme işaretleri ile iletişim kuran Selvi Kılıçdaroğlu’na taziyelerde ikram edilen bölgeye has yöresel acı kahve olan mira ikram edildi.

Beraberindeki CHP Genel Başkan Yardımcısı Bİrgül Ayman Güler ve diğer CHP’lilerle birlikte daha sonra köy odasına geçerek burada köylü kadınlarla görüşen Kılıçdaroğlu, burada kadınlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Köylü kadınların anneler gününü kutlayan Kılıçdaroğlu, kadınlarla birlikte köy sofrasında yemek yedi.

Köy odasında kendilerine ikram edilen köy sofrasında yemek yiyen CHP’li kadınlar, köy sofrası karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. İl Başkanı Duyan, "Mardin'in misafirperverliği budur. Buraya gelen herkesin başımız gözümüz üstünde yeri vardır. 9 aydan beri 5 kilometrelik yolu bir türlü bitiremedikleri için bu yolda fidanlarımız ölüyor. Yetkililerden bu yolu en kısa zamanda çözmelerini istiyoruz."dedi. /Mardinlife