GÜNDEM Haber Girişi : 22 Kasım 2018 05:56

Çetin: Bir milletin yüz yıllık projesi gençlerdir

Çetin: Bir milletin yüz yıllık projesi gençlerdir
Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle Nusaybin'de programlar tüm hızıyla devam ediyor.
Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle Nusaybin'de programlar tüm hızıyla devam ediyor. 
Zeynelabidin Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda yapılan Mevlid-i Nebi, öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okul Müdürü Cemal Ay'ın açılış konuşmasından sonra Nusaybin Müftüsü Usame Anlağan, Peygamberimiz ve Gençlik konusunda konuşma yaptı.
Programda konuşan Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ise, proje okullarının önemine değinerek Nusaybin için hayal olan okulun iki yıldır hizmet verdiğini dile getirdi.

- "SİZLER TOPLUMUN KURTULUŞNA VESİLE OLACAKSINIZ"
Proje İmam Hatip Okulunun Nusaybin eğitimi için önemine değinen Milli Eğitim Müdürü Çetin: "İki yıl önce birisi çıkıp sizden bahsetseydi, Nusaybin'de böyle güzel gençler çıkıp böyle güzel işler yapacak deselerdi inanmazdık. İnanması güçtü ama Allah'a şükür bugünleri yaşıyoruz. Sizler toplumların, sizler milletlerin, sizler ailelerin kurtuluşuna vesile olacak insanlarınız. Bir milletin geleceği, bir milletinin teminatı, bir milletin yüz yıllık projesi gençlerdir. Gençler düzelirse ekonomi düzelir, gençler düzelirse toplumsal hastalıklar olarak aklınıza gelen ne varsa tedavi edilir. Hele hele bu gençler üstadın tabiriyle çift kanatlı uçabilen gençler ise bu daha güzel olur. Zaten proje okullarımızın amacı şudur; biz sadece din görevlileri yetiştirmiyoruz,  Allah'ın izniyle dürüst avukatlar, işine sadık doktorlar, adaletli yöneticiler, yani ülkeyi refaha kavuşturacak gençler yetiştirmek istiyoruz. Ben bunu sizde görüyorum." şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler ve ilahiler okundu.
Program öğrencilerin ilahi korosuyla sona erdi.