MARDİN Haber Girişi : 19 Ekim 2012 09:22

Belediyeden Ücretsiz Kurban Kesimi.

Belediyeden Ücretsiz Kurban Kesimi.
Mardin Belediyesi vatandaşların rahat ve huzurlu bir Bayram geçirmesi içim tüm önlemleri aldı.
Mardin Belediyesi vatandaşların rahat ve huzurlu bir Bayram geçirmesi içim tüm önlemleri aldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri özellikle gıda satışı yapılan yeryerlerde denetimlerini sıklaştırdı.

Mardin Belediyesi Mezbahane binasında da tüm hazırlıklar tamamlandı.13 kasap ve 1 veterinerin Bayram süresince görev yapacağı mezbahane binasında ücretsiz kurban kesimi yapılacak.

Mardin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince fırın, Lokanta, pastahane, umumi istirahat ve eğlence yerleri, esnaflar, kasaplar, seyyar satıcılar, halk pazarları ve dilenciler için gerekli önlemler alındı. Gerekli hijyen ve sağlık şartlarını yerine getirmeleri için iş yerlerine ikazlarda bulunuldu. Gıda üretimi yapan yerler de denetlendi.

Mezbahanede Bayram Hazırlığı

Eryeri Köyü Yolu üzerinde bulunan Mezbahane Binasın'da Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı.Monoray Sistemi sayesinde yerle temas etmeden kesim yapılan mezbahane binasında 13 kasap ve bir veteriner görev yapacak.Sabah 6 da başlayacak olan kurban kesimleri akşam saat 17:00'ye kadar devam edecek.

Kurban Bayramı'nda dört gün boyunca mezbahane de ücretsiz kesim yapılacak. Vatandaşlar kurbanlıklarını, canlı hayvanını mezbahaneye getirecek. Belediyenin kasapları hayvanları kesip et olarak vatandaşlara verecek.Sabah saat 6'da başlayacak olan kurban kesimleri akşam 5'te bitecek /Haberler.com