GÜNDEM Haber Girişi : 01 Temmuz 2019 15:07

Belediye, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığından müfettiş talep etti

Belediye, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığından müfettiş talep etti
​​​​​​​Nusaybin Belediyesi, 11 Eylül 2016 ile Nisan 2019 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı tarafından Belediyede görevlendirme yapılan dönemi incelemek üzere Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığından Müfettiş talep ettiği açıklandı.

Nusaybin Belediyesi, 11 Eylül 2016 ile Nisan 2019 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı tarafından Belediyede görevlendirme yapılan dönemi incelemek üzere Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığından Müfettiş talep ettiği açıklandı.

 

Nusaybin Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünden yapılana yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Av. Semire Nergiz tarafından yapılan resmi yazışmalarda, Belediyede İçişleri Bakanlığı tarafından Görevlendirme yapılan 11 Eylül 2016 ile Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan harcamaların incelenmesi istendiği bildirildi.

 

Açıklamada, “Kayyum döneminde harcamaların usule uygun olup olmadığı, gelir, gider ve mallara ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığının tespit edilmesi için Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığından müfettiş talep edildi. Eş Başkanlarımız Av. Semire Nergiz ve Ferhat Kut, bu taleple halkın doğru ve şeffaf bir şekilde belediyenin harcamalarından haberdar olacaklar. İncelemeler sonucunda ortada bir suç varsa Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı raporlarıyla yargı yoluna başvuracağız” denildi.