POLİTİKA Haber Girişi : 11 Nisan 2011 10:56

Bağımsız Milletvekili adayları Ahmet Türk ve Erol Dora Nusaybin'de

Bağımsız Milletvekili adayları Ahmet Türk ve Erol Dora Nusaybin'de
Barış ve Dmeokrasi Partisi (BDP) tarafından destekelenen Mardin bağımsız Milletvekili adayları Ahmet Türk ve Erol Dora, Nusaybin'de Demokratik çözüm çadırını ziyaret etti
Bağımsız Milletvekili adayları Ahmet Türk ve Erol Dora Nusaybin'de
BDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TÜRK VE DORA NUSAYBİN DEMOKRATİK ÇÖZÜM ÇADIRINI ZİYARET ETTİ
-DTK EŞBAŞKANI VE MARDİN BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI AHMET TÜRK;
-"BİRİLERİ GELİP BİZE İSLAMİYETİ ÖĞRETMENSİN. HALKIMIZIN DİNİ DUYGULARI YÜKSEK, HALKIMIZ HERKESTEN DAHA FAZLA DİNİNE İNANCINA, KÜLTÜRÜNE BAĞLIDIR"
 
Arif Altunkaynak - Mehmet Doğan
Barış ve Dmeokrasi Partisi (BDP) tarafından destekelenen Mardin bağımsız Milletvekili adayları Ahmet Türk ve Erol Dora, Nusaybin'de Demokratik çözüm çadırını ziyaret etti.
     Çadır ziyaretinden sonra Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde bulunan kitleye hitap eden DTK eş başkanı Türk ve Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Türk, gündemi değerlendirdi.
     Bu gün gelinen nokta halkımızın duruşu gerçekten bu özgürlük mücadelesini hangi noktaya getirdiğini çok iyi göstermektedir diyen Türk, yeni bir dönemin içerisine girdiklerini bildirdi.    
Bu dönem Kürt halkının bir bütün olarak duygularını, düşüncelerini, çözüm profilini ortaya koyduğu bir gün olduğunu kaydeden Türk konuşmasını şöyle sürdürdü;
 "Özgür bir yaşam için halkımız bu gün meydanlardadır ve çadırlardadır. Bu çadırlar, halkımızın düşüncelerini ortaya çıkardığı bir yerdir. Buna saygı göstereceksiniz. Öyle polis zoruyla gaz bombalarıyla bu halkı yıldıramazsınız. Sadece Nusaybin'de atılan gaz bombaları bir aydır Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında bu kadar atılmamıştır. Nerde demokrasi nerde hukuk nerde Kürt halkının gerçekten taleplerinin göz önünde tutulması. Bunların hiç biri yok.
 Dönem itibariyle çok hassas bir dönem. Ancak biz oylarımıza sahip çıkarak özgürlük mücadelesini büyüttüğümüz zaman o zaman esas onlara cevabımızı vermiş oluruz. Erdoğan hep şunu söylüyor. Bakın ben onlardan daha fazla oy alıyorum diyor. Oradan daha fazla milletvekilim var diyor. Biz Erdoğan'ın ağzını kapatmak durumundayız. Bu halkın mücadelesini çok iyi anlatmak zorundayız. Bu nedenle biz bu seçimi önemsiyoruz. Mesele parlamentoya gitmek değil değildir. Parlamento meraklısı değiliz. Ama halkımızın, mücadelemizin gücünü göstermek için parlamentoya gidiyoruz."
     Daha sonra kendisiyle birlikte diğer adayları da tanıtan Türk, cezaevinde bulunan Gülser Yıldırım'ın 12 Haziran gini buradan halka hitao edeceğini ifade etti.
Amaçlarının sorun çıkarmak değil sorunun çözümüne katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Türk; "Bu nedenle bu çadırları kuruyoruz. Bunlar çözüm çadırıdır. Halkımızın dini duyguları yüksek, halkımız herkesten fazla dinine, inancına, kültürüne bağlıdır. Bunu da siyaset için yapmıyor. Birileri gelip bize islamiyeti öğretmesin. Burada alimler yetişmiş, burda çok önemli şahsiyetler yetişmiş, öyle bir yerlerden bize imam göndererek kimse bizi müslüman yapmaya kalkışmasın. Cuma namazlarımızı bu çadırlarda kılacağız" dedi.
     Türk'ün konuşmasından sonra Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Erdol Dora ve BDP il başkanı Sedat Dağ, halkı selamlayan bir konuşma yaptı.
     Türk ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı. / Nusaybinim.com