MARDİN Haber Girişi : 22 Ağustos 2019 11:02

Artuklu Üniversitesi rektörlüğüne Özcoşar atandı

Artuklu Üniversitesi rektörlüğüne Özcoşar atandı
Mardin Artuklu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça görevden alınarak yerine Prof. Dr. İbrahim Özcoşar atandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça görevden alınarak yerine Prof. Dr. İbrahim Özcoşar atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan kararnamede:

"Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 inci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereği Prof. Dr. İbrahim ÖZCOŞAR atanıştır" denildi.

 

- REKTÖR ÖZCOŞAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Öte yanda atama kararı sonrası Mardin Artuklu Üniversitesi rektörlüğüne atanan Özcoşar sosyal medya hesabından açıklama yaptı

Özcoşar: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış bulunuyorum. Rabbim bizi kendisine ve bize güvenenlere mahçup etmesin, üniversitemize hizmet etmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

 

- ESKİ REKTÖR AĞIRAKÇA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARINI ELEŞTİRDİ

Mardin'e atandığı günden buyana her seferinde kendisini 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsilcisiyim' diye tanıtan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Ak Parti İl Başkanlığı ve Milletvekili adaylarının belirlenmesinde sonra sosyal medya hesabından yaptığı "bu atamaları ben yaptım veya yaptırdım" anlamındaki açıklamaları kamuoyu tarafından büyük tartışmaya yol açmıştı.

Ancak Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınan Ağırakça bu sefer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ve yeni atanan rektörü kötüledi.

Ağırakça sosyal medya hesabından: "Sayın Cumhurbaşkanımıza verilen yanlış bilgiler sonucunda Mardin’e en son tayin edilecek adam rektör olarak tayin edilmiş bulunmaktadır Mardin’e yapılacak en büyük kötülük yapılmıştır Bu hatadan nasıl dönülecek bilemiyorum Geçmiş olsun" şeklinde kararı eleştirdi.