POLİTİKA Haber Girişi : 29 Mart 2011 11:42

Akan: Nusaybin'in Huzura ve Sükûnete ihtiyacı var

Akan: Nusaybin'in Huzura ve Sükûnete ihtiyacı var
Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Hasan Akan Newroz Bayramı'ndan bu yana Nusaybin'de süren olaylar ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Hasan Akan Newroz Bayramı'ndan bu yana Nusaybin'de süren olaylar ile ilgili basın açıklaması yaptı.
    Nusaybin'de yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü belirten Akan, ayrıca kepenklerin kapattırılarak esnafın mağdur duruma düşürüldüğün söyledi.
     Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Hasan Akan yayınladığı basın açıklamasında, "Nusaybin'deki talihsiz olaylar bizi derinden üzmektedir. Her gün kepenklerin kapattırılması, esnafın, kasabın, manavın, bakkalın mağdur ettirilmesi çok üzücüdür. Hak arayışlarına ve yasal mitinglere elbette ki destek veriyoruz ama ilçede yaşayan insanların artık huzura ve barışa ihtiyacı vardır. Kavgayla ve sopayla hiçbir sorunu çözemeyiz. 
     Gencecik fidan gibi delikanlıların eline taş değil, tebeşirleri vermeliyiz ve onları eğitim kervanına katmalıyız. Bediüzzaman hazretlerinin tespiti ile en büyük düşmanımız: Cehalet, zaruret ve ihtilaftır. 
     AK Parti'nin başlatmış olduğu kardeşlik projesi ve demokratikleşme paketine destek vermeliyiz. AK Parti döneminde, İnsanların anadillerini öğrenmeleri, öğretmeleri, konuşmaları, müzik yapmaları veya dinlemeleri, farklı dil ve lehçelerde devlet veya özel sektör tarafından radyo ve televizyon yayınları yapılmasının önündeki tüm engeller kaldırılmaktadır. Türkçenin dışındaki dillerde yayın dâhil kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir süreç hedeflenmiştir. Siyasi olarak AK Parti üzerine düşeni yapmaktadır. 
     Sayın Başbakanımız Recep Tayyib Erdoğan'ın dediği gibi:  Yozgat'taki anne ile Hakkâri'deki anne oğullarının başında aynı duayı ediyorsa, evladı için Yasin ve Fatiha okuyorsa, cemaat aynı kıbleye dönüyorsa, burada çok ciddi bir yanlış var." dedi.
     Ak Parti Mardin milletvekili aday adayı Doç. Dr. Akan son olarak "Analarımız ağlamasın, gençlerimiz ölmesin, özgürlük ve demokrasi olsun, iş olsun, aş olsun artık" diyerek, Nusaybin'de yaşanan olayların son bulmasını istedi. / Nusaybinim.com