POLİTİKA Haber Girişi : 23 Şubat 2019 19:07

Ak Parti Nusaybin’de Muhtarlarla bir araya geldi

Ak Parti Nusaybin’de Muhtarlarla bir araya geldi
31 Mart'ta yapılacak Mahalli Seçimler çerçevesinden Ak Parti Nusaybin’de Merkez ve Kırsal Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi.
Ak Parti Nusaybin’de Muhtarlarla bir araya geldi

31 Mart'ta yapılacak Mahalli Seçimler çerçevesinden Ak Parti Nusaybin’de Merkez ve Kırsal Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi.
Akbal Konağında yapılan programa Ak Parti MKYK Üyesi ve Mardin eski Milletvekili Orhan Miroğlu, Nusaybin belediye Başkan Adayı Mehmet Hadi Hamidi, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kadın Kolları Başkanı Nurda Özçelik, Gençlik Kolları Başkanı Azem Çelik, Parti Yönetimi ve Muhtarlar katıldı.
İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel’in selamlama ve açılış konuşmasından sonra konuşan Beldiye Başkan Adayı Hamidi: “31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli idareler seçimi için şehrimizi yönetmeye Ak Parti'den aday oldum” dedi.
İlçenin sorunlarını iyi bildiğini aktaran Hamidi konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şehrimizin ve özellikle köylerimizin sorunlarını biliyor ve bu sorunları aşacağımız konusunda da kendimize olan güvenimiz tamdır. Allah'ım nasip eder ve hemşerilerim bu kutsal göreve bizi layık görürse bu hizmetlerimizi siz değerli muhtarlarımız ile işbirliği ve istişare ile çözüme kavuşturulacağız.
Alt yapıdan üst yapıya kadar Aile ve Sosyal konulardan tutun kültüre, sanata, eğitime kadar birçok projemiz var.  Sayın Cumhurbaşkanımızı talimatı ile İçişleri Bakanlığı,  Valilikler ve kaymakamlıklarca yapılacak olan muhtarlık hizmet binaları ile muhtarlarımız artık kurumsal bir kimliğe kavuşacaktır.
Belediyeciliğin siyasetten öte hizmet yeri olduğu ve vatandaşların sorunları ile birebir ilgilenerek aşabileceğini ve bunun için siz değerli muhtarlarımız ile birlikte koordineli bir şekilde yapılması elzemdir. Biz buralıyız ve buradayız bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. Şehrimizin artık kaybedecek zamanı yoktur.” 

- MİROĞLU: "HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE BELEDİYELERDE HİÇ PARTİ AYIRIMI YAPILMADI"
Programda konuşan Ak Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli Seçimlerin önemine değindi.
Ak Parti hükümetlerinin hizmetlerini anlatan Miroğlu, kendi hükümetleri döneminde Belediyelere ödemeler anlamında hiç parti ayırımı yapılmadığını söyledi.
Başkanlık Sistemiyle birlikte yeni bir döneme girildiğini vurgulayan Miroğlu: “Vatandaşlarımızın düşündüğü kültürel veya sosyal projeleri getirip sunabilecekler. Belediye Meclisi bu yönde görüşmeler yapılabilecek. Belediyenin hizmetleri vatandaşların görüşlerine göre şekillenecek. Bir yol yapılmak istendiğini eğer vatandaşların yarısı isteyip yarısı karşı çıkarsa bu konuda referandum yapılabilir halkın daha çok demokrasiye katılımı sağlanabilir. Yerelde ne kadar güçlüysek siz de o kadar güçlü olacak ve hizmetlerden o kadar yararlanabileceksiniz. Ak Parti döneminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarıyla Muhtarlara hak edilen itibar verildi” şeklinde konuştu.

- MUHTARLAR SORUNLARI DİLE GETİRDİ
Konuşmalardan sonra muhtarlara söz hakkı verildi.
 İlçe Merkezi ve Kırsal Mahalle Muhtarları sorunları dile getirirken muhtarlar en çok yol, elektrik ve alt yapı hizmeti eksikliğinden şikayetçi oldu. 
 Muhtarlar sorunlarının en yakın zamanda çözülmesini talep etti.