POLİTİKA Haber Girişi : 15 Mart 2011 10:12

Ak Parti Mardin Mv. Aday adayı Abdulbaki Deniz, Gazetemizi ziyaret etti

Ak Parti Mardin Mv. Aday adayı Abdulbaki Deniz, Gazetemizi ziyaret etti
Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti) Mardin Milletvekili aday adayı Abdulbaki Deniz, gazetemizi ziyaret ederek Mardin için yapmayı düşündüğü projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
AK Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Abdulbaki Deniz; "Siyaset, Halka ve Hakka hizmet için amaç değil araçtır"

 
Arif Altunkaynak
Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti) Mardin Milletvekili aday adayı Abdulbaki Deniz, gazetemizi ziyaret ederek Mardin için yapmayı düşündüğü projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ak Parti’nin iktidar partisi ve oy oranın yüksek olacağını tahmin eden bazı eski diğer parti mensuplarının da Ak Parti’ye başvurularını değerlendiren Deniz; “ Ak Parti’nin misyonu ve vizyonuyla yakından – uzaktan alakası olmayan arkadaşlarımızın başvuru zamanında diğer iktidar partilere de başvuru yapmıştı. En ufak bir sıkıntıda Ak Parti’den en önce kaçacaklar yine onlar olacak. Bizim AK Partililiğimiz pazara kadar değil mezara kadardır” dedi.
     Ülkeyi en doğusundan en batısına kadar dolaştığını ve bu anlamda bir sentez yapma imkanı olduğunu kaydeden Deniz şöyle konuştu; “ Siyasetin ilgili olmadığı alan yok. Hedefimiz, millete hizmet etmekse siyaset bunun için en önemli yoldur. Siyaseti erdemli insanlar yapar. İlahiyatçı ve İHL mezunu kimliğimizle siyasette, rant yerine kalite kazandırma için girdik. Dini, sosyal ve politik anlamda siyaset bir elzemdir. Olmazsa olmaz. Halka ve hakka hizmet için amaç değil araçtır.”
    Neden AK Parti? Sorusune Aday adayı Deniz, AK Parti felsefesine en uygun parti olması olarak açıkladı. Hayat tarzına uygun olmayan bir partide seçileceğini bilse dahi orada bulunmayacağını kaydeden Deniz; “hedefimiz, niyetimiz bu halka hizmet etmektir. Hayatımızın şuana kadar ki bölümünü zaten hizmetle geçirdik. Başbakan Erdoğan’ı 1990’lardan beri takip ediyorum.  Dürüst, şahsiyetli kimliğiyle tanıdık. 2002’den beri ülkede siyasi ve ekonomik istikrar sağladı. Halkın kaynakları çarçur etmedi. Sağlık, eğitim alanında yapılan hizmetleri herkes yaşıyor” dedi.
     -MARDİN, TÜRKİYE’NİN AYNASIDIR
     Başbakan Erdoğan’ın hiç bir şekilde milliyetçilik yapmayacağız sözlerini hatırlatan Ak Partili Deniz, Mardin’in bu anlamda çok önemli yer tuttuğuna işaret etti. Mardin’de Kürt, Türk, Arap, Müslüman, Süryani ve Yezidilerin kardeşçe yüz yıllardır yaşamlarını sürdürdüğünü kaydeden Deniz; “Bölgesel, etnik, mezhep milliyetçilik yapmayacağız. Bunun kardeşçe yaşm örneği Mardin’dir. Mardin dillerin ve dinlerin kentidir.  Akraba, yandaş, adam kayırma, siyaseti yapmayacağız.  Eyliyet ve liyakat, ön planda olacak” şeklinde konuştu. 

Abdulbaki Deniz kimdir?
- 1971’de Mardin Midyat Doğançay köyünde doğmuş olup Yayvantepe köyü nüfusuna kayıtlıdır.
- Bölgede özellikle Mardin, Midyat ve Kızıltepe’de yaygın olan ehli-beyt saygın bir aileye mensuptur.
- Müslüman, Hiristiyan veYyezidilerin olduğu bir  ortamda büyümüş, dinlerin ve dilerin zenginliğinden küçüklüğünden beri istifade etmiştir.
- Babası Molla Nezir Deniz  Nusaybin’e bağlı Tepealtı (Tılakub) köyünde uzun bir müddet imamlık yapmış, ve orada vefat etmiştir.
- İlköğretim okulunu Doğançay köyünde bitirdikten sonra bölgenin muhtelif yerleinde özel Arapça dil ve Edebiyatı, mantık, felsefe, usul  ve islami alanında eğitimden sonra 1989’da ilmi icazete aldı.
- Midyat İmam - Hatip Lisesi’ni 1993 birincilikle bitirdi.
- Uludağ üniversitesi ilahiyat fakültesinden 1998’da mezun olduktan sonra aynı üniversitenin sosyal bilimler ensitisüsü islam hukuk anabilim dalında islam hukukunda “illet ve faizin illeti” çalişmasıyla yüksek lisans yaptı.
-1999-2008 yıları arasında Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı olarak Bulgaristan’da faliyet gösteren İlahiyat liselerinde idareci olarak görev yaptı.
- Hizmet saikile bütün Bulgaristan’ı karış karış dolaşan Abdulbaki Deniz başta Bulgaristan olmak üzere  balkan ülkelerinin siyasi, kültürel, sosyal yapı ve eğitim sistemlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Söz konusu yurt dışı görevi kendi isteği ve kurumdan aldığı takdir belgesiyle ayrıldıktan sonra  2008’den itibaren Mili Eğitim Bakanlığı bünyesinde Şırnak’ın İdil ilçesinde öğretmen ve idareci olarak görev yaptı.
- Abdulkadır Deniz’in muhtelif dergilerdeki bazı makaleleri yanında “Ayetler ışığında Peygemberler Tarihi” ile “örnek sahabe hayatı”isimli yayımlanmış iki eseri  vardır. Ayrıca yayınlanmamış bazı Arapça eserlerin tashih ve radaksiyon işlemlerinin yanı sıra bazı eserleri tercüme çalışmasıda davam  ediliyor.
- Siyaseti hakka ve halka  hizmet aracı olarak değerlendiren  Deniz, Mardin Halkının isteği doğrultusund a Haziran 2011 seçimlerinde halkın bağrından çıkmış ehil ve dürüs kadrolarıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini gerçekleştiren Adalat ve Kalkınma Partisinden Milietvekili aday adayı olmaya karar verdi.
- Mahalli dilerin yanında çok iyi seviyede Arapça orta düzeyde İngilizce, Bulgarca ve Farsca bilen Deniz, evli ve dört çocuk babasıdır. / Nusaybinim.com