POLİTİKA Haber Girişi : 03 Nisan 2011 08:18

Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Abdullah Deniz; Çözüm: Yeni Türkiye için yeni Anayasa

Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Abdullah Deniz; Çözüm: Yeni Türkiye için yeni Anayasa
Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Abdullah Deniz; Gündemi değerlendirdi. Deniz; "Çözüm: Yeni Türkiye için yeni Anayasa" dedi.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Önümüzdeki genel seçimler , demokrasi tarihimizin en önemli ve belki de en belirleyici seçimi olacaktır. Sivil ve özgürlükçü bir anayasanın mimarlarının seçileceği bu seçimler, seçimlerin  anası olarak tanımlamak abartılı olmaz. Katılımın da en yüksek seviyede olacağından kuşku yoktur. Ustalık dönemi olarak da tanımlanan önümüzdeki  üçüncü AK Parti iktidarını sağlayacak bu seçimin ana konusu, sivil ve özgürlükçü bir anayasa olacaktır. Devletin tüm iktidarının tasarlandığı ve paylaşıldığı bir düzenekten bahsediyoruz.  Siyaset, toplumun devlet üzerinde egemen olma kurumuysa, anayasa halkın egemenlik mekanizmalarının kurulduğu, devlet gücünün sınırlarının belirlendiği en üst siyaset metnidir. 
TÜSİAD’ın hazırlamış olduğu yeni anayasa taslağına gösterilen statükocu tepkiler göz önünde bulundurulduğunda, yeni anayasanın hazırlanmasının o kadar kolay da olmayacağını göstermektedir.  Maalesef, bu güne kadar ülkemizde statükocu devlet  anlayışı siyasete baskın geldiği için bu tür özgürlükçü atılımlar garip bir dirençle karşılanabilmektedir. Oysa ileri demokrasilere baktığımızda siyaset, devlete hükmeder.
     Seçimlerden sonra bu konuda bir uzlaşma aranacaksa bu; daha çok demokrasi, insan haklarının alabildiğine güçlü olduğu bir rejim ve tam bir hukuk devleti inşası üzerinde aranan bir uzlaşma olmalıdır. Dolayısıyla yeni anayasanın inşa süreci sadece Ak Parti’nin değil mecliste grubu olacak diğer partilerin de destek olması gerekir. Bölgemizde seçmenin vekâletini alan bütün siyasilerin bu duruma bigâne kalmaması temennimdir.
    Siyaset Hizmet Aracıdır:
    Milletvekilliği, itibarı yüksek ancak süresiyle sınırlı bir görevdir. Başarılı, sağlam bir adalet anlayışı ve bunu hazmetmiş bir demokrasi anlayışına sahip kişiler seçildiğinde, temsil ettiği makama anlam ve değer katacaktır. 
    Türkiye eski içe kapanık Türkiye değildir. Türkiye bir dünya ülkesi olarak bölgesinde merkezi ve öncü bir konuma gelirken, milleti temsil edecek kişilerin de bu vizyona ve hıza ayak uydurabilmeleri gerekir. Günümüzde geleneksel ve hamasi siyaset anlayışı miadını doldurmuştur. Bunun aksine milletini yücelten, siyaseti hizmet aracı olarak gören, bölgenin sorunlarına vakıf, bu uğurda bedel ödemiş, ancak taraf olmamış “üçüncü güç” olarak tanımlanan cesur ve ilkeli şahsiyetlere temsil görevi verilerek  sorumluluk almaları sağlanmalıdır. / Nusaybinim.com