GÜNDEM Haber Girişi : 05 Mart 2019 11:07

Ak Parti, beş gündür elektrik verilmeyen mahalleler için devreye girdi

Ak Parti, beş gündür elektrik verilmeyen mahalleler için devreye girdi
Nusaybin'de beş gündür elektrikleri kesilen mahalleler için Ak Parti il ve İlçe teşkilatı devreye girdi. Ak Parti'nin elektrik şirketi nezdindeki girişimleri sonucu elektrikler tekrar bırakıldı.

Nusaybin'de beş gündür elektrikleri kesilen mahalleler için Ak Parti il ve İlçe teşkilatı devreye girdi. Ak Parti'nin elektrik şirketi nezdindeki girişimleri sonucu elektrikler tekrar bırakıldı.
Devrim Mahallesinde oturan vatandaşlar, yer altı hatları döşenmesine ve dijital sayaç panellerinin kurulmasına tepki gösterine elektrik şirketi mahallenin elektriğini kesti. Perşembe gününden buyana kesilen elektrikler sonrası Sabri Irmak Bulvarı üzerinde toplanan bir grup mahalleli elektrik şirketine tepki gösterdi.


Elektrikleri kesilen mahalle sakinleri adına konuşan Metin Bedir, yeni konulan ve sağlam olan evlerdeki sayaçların kaldırımlar üzerine kurulan panolara bağlanmasını istemediklerini dile getirdi.
Kaldırımlar üzerine konulan dijital panoların tehlike saçtığını ileri süren Bedir: “Kurulan pano sistemleri her gün tahrip ediliyor, çeşitli yangınlara neden oluyor. Çocuklarımızı artık sokaklara bırakmaya korkuyoruz. Elektrik çapması korkusundan çocuklarımızı mahallelere bırakamıyoruz. Her gün birileri bu panoların sigortalarını söküyor, kablolar dışarıda kalıyor. Elektik sistemi tamamen çökmüş durumdadır. Yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz. Bu elektrik sayacı panoları vatandaşa bir fayda getirmeyeceğini kendileri de görüyor. Evlerimizi devletimizin verdiği projeye göre yaptık, şimdi arkadaşlar gelip kabloları sıva üzerinden görünecek şekilde tahrip ederek döşüyorlar. Bu uygulamanın sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Elektrik sayaçlarımızın eskisi gibi enerji verilmesini istiyoruz. Yer altı kablolarının çekilmesine karşı bir tepkimiz yok, şimdiki elektrik sayaçlarımızdan ne kadar enerji harcadığımızı takip edebiliyoruz. Ancak yeni uygulamada elektrik sayaçları dışarıda pano içerisinde kilitli olacak, biz de ne kadar enerji harcadığımızı göremeyeceğiz. Saatlerimizle oynanıp oynanmayacağını garantisini alamıyoruz” dedi.


Mahalle olarak tepkilerini dile getirdiklerinden sonra elektriklerinin kesildiğini kaydeden Bedir: “Bizi elektrikle terbiye etmeye çalışıyorlar. Bu uygulamayla Türkiye’ye yakışmayan şeyler yapıyorlar. Beş gündür bizi karanlıkta bırakmışlar, biran önce elektrik enerjimizi bırakmalarını istiyoruz. Çocuklarımız soğuktan hastalanıyor, karanlıkta ders çalışamıyorlar, bu adalet midir? Yetkililerden biran önde halkın sesini duyup bu soruna bir çare bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.


-AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÖZEL MAHALLEYE GELDİ
Beş gündür yaşanan elektrik kesintileri üzerine bazı mahalle sakinleri Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezine giderek İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ile görüştü. Mahalleye gelen İlçe Başkanı Özel, vatandaşların şikâyetleri ve isteklerini dinledi.
Daha sonra durumu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar, Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç ve Elektrik şirketi yetkilileriyle görüşen İlçe Başkanı Özel’in girişimleriyle elektrikleri kesilen mahallelere tekrar enerji verilmeye başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanı Özel: “8 Mart ve Devrim mahallesinde aylardır süren elektrik sorunları girişimlerimiz sonucu çözüme kavuşmuş oldu. Her zaman halkımızın yanında olduğumuz, halkımızın sorunu bizim sorunumuzdur prensibiyle yaptığımız girişimler sonucu Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ve Ak Parti il başkanı Faruk Kılıç ile beraber aylardır süren elektrik sorunu halledilmiş oldu. Vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bölgede elektrikleri kesilen mahalleye bugün itibariyle tekrar enerji verilmeye başlandı.