MARDİN Haber Girişi : 18 Nisan 2019 16:05

6.Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 1 Mayıs’ta Açılıyor

6.Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 1 Mayıs’ta Açılıyor
6.Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 1 Mayıs’ta kapılarını ziyaretçilere açacak.

6.Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 1 Mayıs’ta kapılarını ziyaretçilere açacak.
Zümrüt Fuarcılık ev sahipliğinde Movapark  Hava alanı yanında Mardin Fuar alanında 6’inci kez düzenlenecek olan Ortadoğu’nun en iyi tarım fuarından biri olan Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı için geri sayım başladı. Tarım sektörünün ve Ortadoğu’nun önemli buluşma noktalarından biri olan MAGROTEX 2019 Uluslararası 6. Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 1-4 Mayıs’ta 2019 tarihinde Movapark Alışveriş Merkezi yanında Mardin Fuar alanında düzenlenecek.

MAGROTEX Fuarında Tarım Gıda ve hayvancılık ile ilgili faaliyette bulunan firmaların her türlü inovasyon ve ARGE bazında ekipman ve ürünleri sergilenecektir. Tohum, Gübre, Bitki Besleme, Sulama Sistemleri, Mekanizasyon, Traktör, Hayvancılık, Yem, Gıda, Un, Bulgur, Makarna, Gıda Makinaları gibi ürünler Fuarda yer alacak.
Bu yıl  MAGROTEX fuarı ilk kez yöresel ürünlere de ev sahipliği yapacak.
Yöresel ürünler de marka tescili almış, Trabzon’un meşhur peynirleri, Malatya’nın kayısısı, Gümüşhane’nin pestili, Van’ın otlu peyniri, Kafkas yöresinin balları, İzmit’in pişmaniyesi, Ankara Beypazarı kurusu, Hatay’ın baharatları ve künefesi, Mersin’in cezeryesi, Çorum’un leblebisi, Edirne’nin badem şekeri, Afyonun sucuğu ve kaymağı, Ege’nin zeytinleri ve incirleri daha bir çok ilimizden yöresel ürünler MAGROTEX fuarında 1-4 Mayıs tarihlerinde Mardin’de…
Ekonomi Bakanlığı ve Güney Anadolu İhracatçılar Birliği destekleriyle tüm dünyaya ticari ateşeliklerimiz kanalıyla fuarın duyurusu ve çağrısı yapıldığını belirten Zümrüt Fuarcılık Genel Koordinatörü Mehmet Ünal, bölge sanayisinde üretilen un, irmik, yem, makarna, bulgur gibi ürünlerin bu fuarda sergileneceği  söyledi.

- "Mardin Fuarını Dünya tanıyacak"

Kamu kurum ve kuruluşların ve STK’larında 5 yıllık özverili çalışmasıyla Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı uluslararası bir nitelik kazandığını ve Türkiye’de tanınan bir fuar haline geldiğini söyleyen Ünal, ilerleyen süreçlerde Mardin fuarını tüm dünyanın tanıyacağını kaydetti. 

Yurtdışında fuarın tanıtımı için çeşitli reklam ve tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirten Ünal, Gürcistan, Irak, Kenya  ülkelere tanıtım ekibi gönderdiklerini sosyal medya ve internet sitelerinde fuarın duyurularının yapıldığını söyledi. 

- "Fuarlar bir şehrin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlıyor"

Fuarın düzenlendiği bölgenin ve şehrin ekonomisine değer kattığının altını çizen Ünal, “Mardin’e fuar kültürünü kazandırdık. Mardin’de ilk fuarı biz düzenledik. Mardin kültürüne fuarcılığı getirdik. Mardin’e ve Mardinlilerin müteşebbis ruhuna inandık. Bu ruh tarımda, sanayide, yapıda, eğitimde, turizmde ve birçok alanda etkinliği başarılı kılar. Fuarlar düzenlendiği bölgenin ve şehrin algısını yükseltmekte ve ekonomisine değer katmaktadır. Biz Mardin’de düzenlediğimiz fuarla ekonomik bir katkı sağladığımıza inanıyoruz. Orta Doğunun koordinasyon ve cazibe merkezi olmaya aday en güçlü illerimizden biri olan Mardin’de tarım ve sanayi üretimi yapan üreticilerimizi yeni üretim metotlarıyla tanıştırmak, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu makine ve aparatları bilgi ile hizmetleri sergilemeye yönelik bu fuarımızın Uluslararası arenada daha başarılı olacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı. 

Fuara yurtiçinden ve yurtdışından birçok ziyaretçi beklediklerini belirten  Ünal, son olarak yurtiçinde ve yurtdışından yaklaşık 200 firmanın katılım sağlayacağını fuara gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet yürüten ulusal ve uluslararası tüm firmaları davet ettiklerini sözlerine ekledi.