MARDİN Haber Girişi : 20 Ekim 2012 14:15

55 Yaşında 12 Kedi ile Aynı Evde Yaşıyor

55 Yaşında 12 Kedi ile Aynı Evde Yaşıyor
Mardin'de Perihan Bay(55), 12 kedi ile birlikte aynı evde yaşıyor.5 yıl önce sokakta bulduğu kedileri evine alarak, bakımını üstlenen Bay, kedilerine kendisinden daha fazla değer veriyor.
Mardin'de Perihan Bay(55), 12 kedi ile birlikte aynı evde yaşıyor. 5 yıl önce sokakta bulduğu kedileri evine alarak, bakımını üstlenen Bay, kedilerine kendisinden daha fazla değer veriyor. Kedileri marketten aldığı tavuk Eti ile besleyen Perihan Bay, annesinden kalan emekli maaşı ile kiralık evde yaşam mücadelesi veriyor.

Hayatta tek dayanağının kedileri olduğunu belirten Perihan Bay, kedilerine gözü gibi baktığını söyledi. Çocukları olmadığı için eşi tarafından 22 yıl önce terk edildiğini belirten Bay, "17 yıl boyunca yalnızlık yaşadım. 5 yıl önce sokakta bulduğum kedileri evime alarak, onları beslemeye başladım. Şu anda 12 tane oldu. Kendimden çok kedilerime değer veriyorum. Her gün marketten özel seçilmiş tavuk Eti alıyorum. Onları kendi ellerimle besliyorum. Onlar benim çocuklarım. Onlardan başka kimsem kalmadı." dedi.

İnsanların 'nankör' olduğunu hayvanların ise insana daha sadık olduğunu belirten Perihan Bay, şunları söyledi: "Annemden kalan emekli maaşı ile hayatımı sürdürüyorum. Aldığım maaşın yarısını kedilerime harcıyorum. Benim hayatta bir beklentim kalmadı. Tek beklentim kedilerimin öldükten sonra onlara sahip çıkacak bir hayvan sever arıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Dışarıda kalan köpeği bile besliyorum. İnsanların hayvanlara daha şefkatli olmalarını istiyorum. Onlara eziyet yapmasınlar. Sonuçta onlarda Allah'ın yarattığı varlıklar. Elimden gelse kedilerim için bir hayvan barınağı yaparım. Ama gelmiyor."

Market sahibi Eyyüp Efe ise Perihan Bay'ın kedilerine olan sevgisi yüzünden her gün iki kilometre yol yürüyerek marketten tavuk Eti aldığın söyledi. 5 yıldır Perihan Bay'ın düzenli tavuk Eti aldığını söyleyen Efe, "Onun bu hayvan sevgisi bizleri şaşırtıyor. Tavuk etinin en iyisini kedilerine alıyor. Perihan teyze iki defa kalb krizi geçirdi. Bugünde markete gelmediğini görünce Eti ben evine getirdim. Allah rızası için kedileri beslediğini biliyorum. Tek başına evde 12 kedi ile birlikte yaşıyor. Çok iyi bir hayvan severdir." şeklinde konuştu  /Haberler.com