GÜNDEM Haber Girişi : 27 Aralık 2012 12:10

"Kadın İmar Kenti"için bir araya geldiler

"Kadın İmar Kenti"için bir araya geldiler
Nusaybin Belediyesinin başlattığı Kadının Sınırsız Emeği projesi kapsamında kadın imar kenti çalışması için Kadınlar bir araya geldi
Nusaybinim.com- Nusaybin Belediyesi
Nusaybin Belediyesi’nin başlattığı “Kadının Sınırsız Emeği” projesi kapsamında kadın imar kenti çalışması için Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası Kadın Komisyonu üyeleri ile Nusaybin Belediyesi’nde bir araya geldi.

Nusaybin Belediyesi’nin başlattığı “Kadının Sınırsız Emeği” projesi kapsamında kadın imar kenti çalışmaları ilk kez imara uygulanması için Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası Kadın Komisyonu üyeleri Fulya Önay, Esra Oğuz, Menşure Işık ve Uçan Süpürge Derneği Başkanı Sevna Somuncuoğlu ile Nusaybin Belediyesi’nde bir araya gelen belediye imar komisyonu üyesi kadınlar ve Belediye Başkanı Ayşe Gökkan iki gün boyunca kadınların kamusal alanlarını oluşturmak için çalıştı.

Uçan Süpürge’nin kadın dostu kent çerçevesinde gözlemci ve danışman olarak bulunduğu çalışmalarda 3 yıldır yapılan uygulamalarla hayata geçirilen projeler ve geleceğe yönelik düşünceler masaya yatırıldı.

Uzun süredir ıslah çalışmaları süren Çağçağ dere yatağı çevresinde oluşturulan yeşil alan içerisinde tandır evleri ile başlatılan kadına özel kamusal alanlar, kentin gelişmeye açılacak olan kuzey bölgesinde de çeşitlendirilerek hayata geçirilmeye çalışıyor. Kamusal alan olarak kadınların bir araya gelebileceği, kendilerine özel zaman ayırabilecekleri, kültürel aktivitelerin yanı sıra kadınların güçlenmesi yolunda yeteneklerini uygulayacakları ortamlar yaratılması da amaçlanıyor. Kadınların doğal (!) görevi sayılan yaşlı, çocuk, hasta bakımı için kadınları özgürleştirecek çözümlerin de düşünüldüğü bu alanlar imar planında plan notu olarak tescillenecek ve meclis kararı ile kalıcı olması sağlanacaktır.


Halen Mitani Kültür Merkezi’nde kadınlara yönelik çalışmalara devam eden belediyeye şimdiye dek 1400 kursiyer ulaşmış durumdadır. Ayrıca Gulşilav Kadın Danışma Merkezi kentteki kadınların gereksinimlerini karşılamak üzere mesaisiz hizmet veriyor.