15 Temmuz Şehitleri Nusaybin'de 3 dilde anıldı

Açıklama

FETÖ tarafından yapılan darbe girişimin 3. yıl dönümü nedeniyle Nusaybin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri düzenlendi.

 

İlk tören Çağlar Mahallesinde şehitlikte düzenlendi. Programa, Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Garnizon Komutanı P. Bnb. Cenk Özlüpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Birgivi Dertli, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri Çağlar Mahallesi sakinleri katıldı.
Burada İlçe Müftüsü Usame Anlağan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ve duadan sonra Şehitlikteki program sona erdi.

- TARİHİ ZEYNEL ABİDİN CAMİİNDE 3 DİLDE MEVLİ-İ ŞERİF OKUTULDU
 

Şehitlikte yapılan törenden sonran Kaymakam Balıkçılar ve beraberindekiler tarihi Zeynel Abidin Camisine geçti. Öğlen namazına müteakip İlçe Müftüsü Usame Anlağan ve din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonran Türkçe, Kürtçe ve Arapça Mevlid-i Şerif okutuldu.
Cami çıkışından vatandaşlara lokum ikram edildi.


- 15 TEMMUZ KONULU KONFERAN DÜZENLENDİ
 

Şehitik ziyareti ve Cami programından sonra '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' konferansı verildi. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra darbe gecesini anlatan kısa filmler izletildi, şiirler okundu.

 

Daha sonra Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim üyesi Ruhullah Öz, tarafından konferans verildi.

 

Konuşmasına, İslam Felsefecisi olarak 15 Temmuz'u, bizim gibi görünüp bizden olmayanların deşifre edilmesi olarak tanımladığını kaydeden Öz, 15 Temmuz darbe girişiminin eskiye nazaran Uhud savaşıyla kıyasladığını söyledi.

 

Öz konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Medine'den Uhud'a giderlerken Peygamber komutasında bin kişilik ordu bulunuyordu. Bin kişilik ordudan tam 300 tane ashab gibi görünüp ashab olmayan münafıklar çıktı. Peygamber ordusundan bin kişiden 300 münafık çıktığı için bu kıyasla çok fazla 15 Temmuz'u garipsemiyorum. Peygamberin başında olduğu bin kişilik ordudan 300 münafık çıkıyorsa 80 milyon nüfuslu bir ülkeden 500 bin kişinin çıkmasa normaldir. Mühim olan bunun çıkış sebebidir, ders alınmamasıdır. İslam tarihinde en fazla alınları secdede kalan haricilerdir. Ama gelin görün İslam tarihinin ilk eli kanlı katilleri de bunlardır. 15 Temmuz'da dindar görünüp te hattı zatında yanlış ve çarpık bir din anlayışına sahip olmak, böyle bir şey yaşadık. 15 Temmuz gibi hadiselerin bir daha yaşanmaması için rabbim feraset ve basiretle bizi donatsın. Rabbim bir daha böyle günleri ümmete yaşatmasın."

 

- 15 TEMMUZ SATRANÇ TURNUVASI ŞAMPİYONLARINA ÖDÜL
 

Konferanstan sonran ödül törenine geçildi. Nusaybin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mehmet Balıkçılar tarafından çeşitli ödüller verildi.

 

Ödül töreninden sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri gündüz bölümü sona erdi.