EĞİTİM Haber Girişi : 28 Şubat 2019 19:00

12. Sınıf ve Mezunlara yönelik konferanslar düzenlendi

12. Sınıf ve Mezunlara yönelik konferanslar düzenlendi
Nusaybin'de Üniversite Sınavına girecek 12. Sınıf öğrenciler ve Mezunlara yönelik çeşitli konferans ve seminerler düzenlendi. İlk program Halk Eğitimi Merkezinde yapıldı.

Nusaybin'de Üniversite Sınavına girecek 12. Sınıf öğrenciler ve Mezunlara yönelik çeşitli konferans ve seminerler düzenlendi.
İlk program Halk Eğitimi Merkezinde yapıldı.
Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı Gri Koç tarafından 12. Sınıf öğrencileri ve Mezunlara yönelik 'Sınav Motivasyon ve Başarı' konulu seminer verildi.
Programa öğrenciler büyük ilgi gösterirken salonda oturacak yer kalmaması üzerine öğrencilerin bir bölümü konuşmacıyı sahne arkasına oturarak dinlemek zorunda kaldı.


İkinci program ise Mitanni Kültür Merkezinde yapıldı.
Nusaybin'de faaliyet gösteren İşler Kitabevi ve Taksan Kırtasiye sponsorluğunda Uzman Eğitimci Sinan İpek ve Çap Yayınları yazarı Uğurcan Aydın davet edildi.
İpek ve Aydın, Üniversiteye hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerine 'Hedefine ulaşmak için on Altı "n" taktik konulu konferans verdi.
İlçede yapılan Seminer ve Konferanslara Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Şube Müdürleri Mehmet Emin Çetin ve Abdulğani Ak, Lise Müdürleri, İdareciler, 12. Sınıf Öğrencileri ve Üniversite sınavlarına hazırlanan lise mezunları katıldı.